Elkészítés:Öntsük a cukrot a vízbe,majd keverjük addigmíg fel nem oldódik.
Tegyük bele a fahéjat és forraljuk fel.Tegyük bele a cseresznyét és főzzük puhára.A kukorica keményítőt 1ek.Vízben keverjük simára,majd adjuk cseresznyéhez és forraljuk össze.Hidegen vagy melegen is tálalható!
főétel:Stíriai metélt:
Hozzávalók:30dkg tehéntúró
12dkg liszt
5 tojás
1 és fél deci tejfel
5dkg vaj
8dkg cukor
5dkg mazsola(nem fontos)
reszelt citrom héjja és só
Elkészítés:35dkg áttört tehéntúrót összegyúrunk 12dkg lisztel, 2 tojással,fél deci tejfellel,4 dkg cukorral és egy kis sóval.Jól kidolgozzuk,vastagra nyújtjuk és széles metéltre vágjuk.Sós vízben kifőzzük és a vizet tészta szűrőn lecsorgatjuk róla.Azután elkeverünk 5dkg vajat,1deci tejfellel,4dkg porcukorral,egy kis mazsolával,reszelt citrom héjával és 3 tojás sárgájával.Akkor hozzá adunk 5dkg mazsolát és 3 tojás habbá vert fehérjét.Belekeverjük a metéltet és beletesszük vajjal kikent,zsemlemorzsával meghintett mély sütőlapra,vagy mélyebb tűzálló tálba és forró sütőben kisütjük.Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.